Deurne opgeschrikt door ontploffing, opnieuw explosief gegooid naar woning

In Deurne, bij Antwerpen, is vanmorgen vroeg een explosief gegooid naar een woning. Op het moment van de ontploffing waren er mensen in het huis aanwezig, maar er zijn geen gewonden gevallen. De ontmijningsdienst Dovo kwam ook ter plaatse en er is een onderzoekrechter aangesteld om de zaak te onderzoeken

"Rond vier uur 's nachts werd de politie opgeroepen naar een woning in Deurne", zegt Caroline Vanderstokker van het parket Antwerpen. "Er werd een explosief naar de voordeur van die woning gegooid. Op dat moment waren er mensen in het huis aanwezig, maar er zijn geen gewonden gevallen." 

De ontmijningsdienst Dovo werd ook opgeroepen. "Het explosief dat gegooid werd bleek vuurwerk te zijn, maar dan van het zwaardere type. Er is een onderzoeksrechter aangesteld om de zaak te onderzoeken. En er zal ook onderzocht worden of er een link is met het drugsmilieu."

Vorig weekend werd Deurne nog opgeschrikt door een schietincident. Toen werd een huis beschoten waar vorige maand nog een flitsgranaat werd naar gegooid. Of er een link tussen het schietincident en de ontploffing van afgelopen nacht, wordt ook onderzocht. 

Meest gelezen