Supporters AA Gent tevreden dat ze weer talrijk in stadion aanwezig mogen zijn

Zo’n negenduizend AA Gent-supporters hebben zondag hun ploeg met 2-0 zien winnen van KV Mechelen. Die uitslag, het mooie weer en het oude stadiongevoel zorgden voor een prachtige voetbalnamiddag. Supporters mochten hun mondmasker uitdoen en moesten geen afstand meer houden, omdat er gewerkt werd met het Covid Safe Ticket. Dat sommigen meer dan twee uur voor de wedstrijd aanwezig moesten zijn in het stadion namen ze er graag bij.

Net zoals in alle Jupiler League-wedstrijden waren ook in Gent enkel de thuissupporters welkom. Mensen met een abonnement konden gewoon binnenstappen met een geldige QR-code. Wie een los ticket wou kopen, moest dat vooraf doen online, op de wedstrijddag zelf was het te laat. Met een ticket werd je ingedeeld in bepaalde tijdsloten om je te melden aan de ingang van de Ghelamco Arena. Kwestie van de supportersstromen onder controle te houden. 

Veel supporters hadden daar niet echt problemen mee. “Ik zit nu in het tijdslot van zo’n uur voor de wedstrijd, dat is geen probleem. Als ik in het vroegste tijdslot gezeten had, betekent dat toch meer dan twee uur wachten. Maar daar kan ik ook mee leven, maar dan schaf ik me gewoon een netflix-abonnementje aan om een filmpje te kijken in afwachten van de wedstrijd”, zei een jonge supporter.

Meest gelezen