Feest bij KRC Genk met gevuld stadion én overwinning: "Voetbal is opnieuw een feest!"

Het stadion van KRC Genk stond zaterdagavond in lichterlaaie: tienduizenden supporters gingen los na de 4-0-overwinning van KRC Genk. Over de organisatie van de eerste wedstrijd met een goed gevuld stadion na anderhalf jaar zijn alle fans het eens: “Alles verliep vlot en we voelden ons veilig. De ontlading was enorm! Voetbal en vrienden samen, dat is feest! Forza Racing!”

Alle KRC Genk supporters waren dit weekend weer welkom in het stadion, ofwel met een bewijs dat ze gevaccineerd waren, met een herstelbewijs of met een coronatest. De controle daarvan verliep vlot en KRC-Genk supporters raakten goed op tijd in het stadion. De match tegen OHL werd ook nog eens een echt voetbalfeest, Genk won uiteindelijk met 4-0.

"Het eerste doelpunt in het stadion met opnieuw vrienden om mij heen, gaf mij een fantastisch gevoel", vertelt een doodgelukkige fan.  "Ik heb het gemist om te kunnen roepen, juichen en zingen. Dat de avond sowieso een blij weerzien zou worden tussen supporters, stond vast. Maar dankzij de vier doelpunten zijn we helemaal door het dolle heen."

(lees verder onder de foto)

Over de organisatie waren de supporters het eens: alles verliep veilig en vlot. "Er was een perimeter met hekken ingesteld rondom het stadion, waar we moesten aantonen of we Covid Safe waren", zegt een vrouwelijke KRC-fan. "We hebben nauwelijks moeten aanschuiven. Ook niet aan de ingang van het stadion zelf, waar we ons voetbalticket of abonnement moesten tonen.  Het was een avond waar andere events een voorbeeld aan kunnen nemen. Op deze manier komen we binnen twee weken met veel plezier terug voor de wedstrijd tegen Anderlecht."

Meest gelezen