Brandweerwagen op weg naar interventie slipt in Deurne

Aan de Turnhoutsebaan in Deurne is vanmiddag een brandweerwagen geslipt. De brandweer was op weg naar een woningbrand niet ver van de plaats van het ongeval. Eén brandweerman zat gekneld in het voertuig en moest door zijn collega's worden bevrijd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De brandweerwagen moest worden getakeld.

Het ongeval gebeurde toen de brandweerwagen over de trambedding reed. De tramsporen waren nat en glad. Daardoor slipte de wagen en botste hij tegen een paal. De brandweerman die rechts vooraan in het voertuig zat, moest door zijn collega's worden bevrijd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer raakte zwaargewond maar is niet in levensgevaar. Het tramverkeer lag een tijdje stil. Er was ook hinder voor het autoverkeer.

Intussen is de Antwerpse brandweer erg onder de indruk. "De andere brandweerlui zijn aangeslagen. Een collega redden, maak je gelukkig niet elke dag mee. Ze krijgen psychologische bijstand", zegt woordvoerster Jasmien O.  De vijf andere inzittenden van de brandweerwagen zijn ook overgebracht naar het ziekenhuis voor een controle maar mochten intussen naar huis.
 

Meest gelezen