Radio 2

Eerste balloonmeeting Deinze eindigt in mineur door het slechte weer

In Deinze is de eerste balloonmeeting met een sisser afgelopen, want zondag mochten de ballons er door het slechte weer niet uitvaren. Zaterdag waren nog 15.000 kijklustigen komen opdagen. Dat de luchtballonnen gisteren niet konden opstijgen was een enorme tegenvaller voor de organisator en de vele kijklustigen.

Wat een feestelijke eerste balloonmeeting in Deinze moest worden,  is met een sisser afgelopen door het slechte weer: zondag konden de meer dan 30 luchtballonnen niet opstijgen, en dat was een grote ontgoocheling voor zowel organisatie als voor de kijklustigen, al toonden die begrip voor de beslissing: "De weersomstandigheden zijn niet veilig genoeg om de balloons te laten opstijgen, en daar moeten we begrip voor hebben", klonk het. 

Radio 2

Zaterdag trok de meeting nog 15.000 kijklustigen aan. De balloonmeeting ging meer dan 30 jaar door in Eeklo,  maar door discussie over geld verhuisde het event naar Deinze. Normaal gezien zou de meeting er vorig jaar voor het eerst plaatsvinden, maar die editie werd uitgesteld door corona. 

kasto80

Meest gelezen