vaf

Film Fest Gent opent met Belgische film "La civil": "Aangrijpend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten"

Het Gentse Filmfestival opent dit jaar met de Belgische film "La civil" van de Vlaams-Roemeense regisseur Teodora Ana Mihai. De film, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en won daar meteen al een prijs. Op 12 oktober zal de film te zien zijn als openingsfilm op de 48e editie van het Film Fest Gent. 

De film "La civil" vertelt het aangrijpende verhaal van een Mexicaanse moeder van wie de dochter ontvoerd wordt door een drugskartel. Ze gaat zelf achter de ontvoerders aan omdat ze geen hulp krijgt van de politie. 

De film is gebaseerd op waargebeurde feiten, vertelt regisseur Mihai: "Ze zei "als ik 's ochtends wakker word, wil ik doden of sterven". Dat is iets wat je niet vaak hoort en zeker niet van een dame met dit profiel: een huisvrouw en mama." 

In de film evolueert het hoofdpersonage van een zwakke vrouw naar een militante die op zoek gaat naar de waarheid en haar dochter.

Bekijk hier het journaalverslag over de film, toen die in première ging op het Filmfestival van Cannes:

Videospeler inladen...

Meest gelezen