Kampeervlotten in Dilsen-Stokkem kunnen weer gebruikt worden na overstroming van vorige maand: geen gevaar meer

Na de overstromingen van vorige maand werden alle reservaties voor kampeervlotten en fluisterboten in Dilsen-Stokkem geannuleerd. De situatie was niet veilig genoeg. De kwaliteit van het water moest eerst gecontroleerd worden. En ook dreigden er heel wat bomen in het water te vallen. Intussen is de situatie weer veilig en vanaf woensdag zijn reservaties weer mogelijk. 

"We hebben het zekere voor het onzekere genomen", zegt schepen Koen Sleypen van Dilsen-Stokkem. "Door de overstroming van de Maas vorige maand was er heel wat vuil afgedreven. We hebben dus voor alle zekerheid de kwaliteit van het water laten testen. Het heeft toch enkele weken geduurd voor we daar de uitslag van hadden. Maar volgens de testen is de kwaliteit van het water weer normaal."

We hebben ook heel wat bomen die langs het water staan en die instabiel waren geworden, moeten weghalen

Schepen Koen Sleypen, Dilsen-Stokkem

"Maar er was nog een tweede probleem", gaat Koen Sleypen verder. "Er wordt door bevers veel geknaagd aan de bomen die in of naast het water staan. Maar door de hogere waterstand en de kracht van het water, dreigden heel wat van die bomen om te vallen. We hebben ze dan verder afgezaagd en weggehaald maar ook dat heeft even geduurd. 

"Het goede nieuws is dat er vanaf woensdag weer gereserveerd kan worden voor  kampeervlotten of fluisterboten. Vissen aan de grindplassen Negenoord-Oost en -West mag ook weer. En honden die vanuit de hondenlosloopzone een duik in het water willen nemen, ook dat kan vanaf nu weer, zonder gevaar", besluit Sleypen. 

Meest gelezen