Radio 2

Kulak start fysieke inschrijvingen in Kortrijk

Leonie Simoens (17) is de eerste studente die zich kwam aanmelden in Kortrijk om zich in te schrijven voor het komend academiejaar aan de KU Leuven campus Kulak Kortrijk. Leonie komt uit Deinze en zal de richting economie, rechten en bedrijfskunde studeren. “Ik hoop een mooi evenwicht te vinden tussen het studentenleven en mijn studies”, zegt Leonie. De campusrector Piet Desmet hoopt dat de Vlaamse regering het juiste kader creëert om dit mogelijk te maken. 

Online-inschrijvingen aan de Kulak zijn al mogelijk sinds 1 juli, maar vandaag startten ook de fysieke inschrijvingen. Leonie Simoens was de eerste studente die kwam opdagen. Ze volgde Latijn-Grieks in Tielt en start meteen als kotstudente in de Groeningestad. “De kleinschaligheid van deze instellingen spreekt mij aan en mijn leerkrachten en ouders spraken zeer lovend over hun periode aan deze onderwijsinstelling. Redenen genoeg om me hier dus in te schrijven.”

Boeiend jaar

De campusrector Piet Desmet hoopt dat het een echt post-covid jaar zal worden in het hoger onderwijs. “Veel hangt af van het kader dat wordt gecreëerd door de Vlaamse regering met concrete maatregelen waardoor we terug kunnen aanknopen met het campusconcept waar het goed is om te studeren maar ook om student te zijn. Daarom hoop ik ook dat alle studenten zich laten vaccineren, dan kunnen we terug naar een bijna normaal jaar zoals voor de coronacrisis. Het wordt sowieso een boeiend jaar!”

Tweeduizend studenten

De KU Leuven mikt op 2.000 studenten in West-Vlaanderen. 1.500 studenten aan de campus Kortrijk en 500 studenten aan de campus Brugge. “De groei verwacht ik vooral bij de schakelstudenten die komen en de verkorte educatieve masters, studenten die na hun hogeschoolopleiding nog een aansluitend master-diploma willen behalen aan onze universiteit”, aldus Desmet. 

Meest gelezen