Radio 2

Minder snelheidsovertredingen dan gemiddeld tijdens rallyweekend in Ieper

De rally van Ieper werd wat ontsierd door een paar crashes en de afgelasting van de KP in Zonnebeke, omdat het publiek de afstandsregels niet respecteerde. Maar los daarvan zijn het stadsbestuur, de horeca en de politie van Ieper best tevreden over het evenement. Opvallend: tijdens de dagen dat de wedstrijd liep, zijn er veel minder autobestuurders betrapt op snelrijden.

Voor de horeca was de rally van Ieper uiterst welkom na corona. En ook het Ieperse bestuur is tevreden met de wereldwijde citymarketing, nu de wedstrijd voor het eerst deel uitmaakte van het wereldkampioenschap. Zelfs de politie blikt tevreden terug, want anders dan tijdens de voorbije edities zijn er minder snelrijders betrapt. Het aantal snelheidsovertreders lag zelfs lager dan gemiddeld tijdens een doordeweekse dag, waarschijnlijk omdat veel bestuurders wisten dat er extra gecontroleerd werd.

Rallywagen belandt tegen garage

Tijdens de rally zelf waren er wel 2 crashes. In Hollebeke botste één van de rallywagens tegen de garage van een huis. Niemand raakte ernstig gewond. In Ieper zelf ramde een Japanse piloot een elektriciteitspaal in de Abelestraat. Ook hij kwam er zonder veel erg van af. De Rally van Ieper werd gewonnen door de Belg Thierry Neuville. 

Meest gelezen