AZ Sint-Lucas

Computerproblemen leggen werking AZ Sint-Lucas in Gent gedeeltelijk plat

In het ziekenhuis AZ Sint-Lucas in Gent zijn geplande ingrepen en consultaties de hele voormiddag niet kunnen doorgaan. Er waren problemen met het netwerk in het ziekenhuis. Ook de spoeddienst kon een hele tijd geen patiënten meer opnemen. Intussen zijn de problemen opgelost, maar het ziekenhuis voert wel nog technische tests uit. 

"Deze voormiddag konden vanwege netwerkproblemen geen geplande ingrepen en consultaties doorgaan. Deze drastische maatregelen waren nodig om de veiligheid van onze patiënten te kunnen blijven garanderen," zo stond te lezen in een persbericht van het AZ St-Lucas in Gent. Ook de spoeddienst kon daardoor tijdelijk geen patiënten verzorgen. Het ziekenhuis activeerde het intern noodplan zodat ze de zorg voor de al opgenomen patiënten konden garanderen. 

Intussen lijken de netwerksystemen opnieuw stabiel, laat het ziekenhuis weten. Er zijn bijkomende testen aan de gang. Als die verder goed verlopen, zullen consultaties en ingrepen straks opnieuw kunnen doorgaan. En zal de spoed ook weer normaal kunnen werken. 

kasto80

Meest gelezen