Radio 2

Nieuw wijkpark in Sint-Michiels Brugge moet meteen ook wateroverlast voorkomen

In de Brugse deelgemeente Sint-Michiels zijn de plannen voorgesteld voor een nieuw wijkpark van meer dan 21.000 vierkante meter. Langs het park zal je ook de Kerkebeek zien lopen. Die is nu overwelfd en daarboven is er een fiets- en wandelpad. Door de beek terug bloot te leggen wordt de buurt beter beschermd tegen wateroverlast.

In Sint-Michiels Brugge zijn ingrijpende werken aangekondigd. Er komt een nieuw wijkpark en de Kerkebeek, die nu onder de grond loopt, wordt weer blootgelegd. Die veranderingen moeten de buurt beter beschermen tegen wateroverlast. Sint-Michiels was vroeger een risicogevoelig gebied voor overstromingen. Door de beek open te leggen zal het water gemakkelijker kunnen weglopen en beter doordringen in de ondergrond. 

(lees voort onder foto)

Radio 2

Het park, dat langs de beek komt, zal Ten Boomgaard heten. Het gaat om een stuk grond dat even groot is als 3 ruime voetbalvelden, tussen Boudewijn Seapark en de Dorpstraat in Sint-Michiels. Naast een nieuw speelplein zal er ook een amfitheater worden gebouwd en een fietsstraat worden aangelegd. Het gaat om een investering van 3 miljoen euro, die deels betaald door de stad, maar waar ook Europa een groot stuk aan bijdraagt. De werken zullen ongeveer in de loop van de herfst starten en klaar zijn tegen oktober volgend jaar.

Meest gelezen