Ronse neemt maatregelen tegen jongeren die 's nachts voor overlast in stadspark zorgen

Ronse gaat maatregelen nemen tegen de overlast die jongeren 's avonds en 's nachts veroorzaken in het stadspark. Er komen nu borden aan de verschillende ingangen, het gasreglement wordt verstrengd en de politie gaat preventief patrouilleren.

Buurtbewoners rond de Stadstuin in Ronse merken de laatste tijd vaak dat jongeren er luide muziek spelen, rondrijden met brommers, lachgas gebruiken en afval achterlaten. En daarom heeft burgemeester Luc Dupont samen met de politie beslist dat er maatregelen komen. Zo zullen er borden met afspraakregels geplaatst worden aan de verschillende ingangen van het park. "De borden moeten de jongeren sensibiliseren dat ze respect moeten tonen tegenover de omwonenden," legt burgemeester Dupont uit.

Politie patrouilleert

Daarnaast zullen er ook strengere gasboetes komen voor bepaalde zaken. In afwachting daarvan zijn er afspraken gemaakt met de politie: "Ze gaan 's avonds en 's nachts verscherpt toezicht houden in de buurt van het stadspark. Ze gaan dus preventief patrouilleren," besluit Dupont.  Er komen ook al controles op alcoholgebruik en geluidsoverlast.

kasto80

Meest gelezen