Na sabbatjaar: Tom De Cock (ex-MNM) stapt over naar Qmusic: "Terugkeer naar de basis van radio maken"

Radiomaker Tom De Cock (37) stapt over naar Qmusic. Eind juni 2020 stopte hij bij radiozender MNM, om een sabbatjaar in te lassen en onder meer een boek te schrijven. Vanaf maandag 30 augustus zal hij van maandag tot en met donderdag het laatavondblok op Qmusic voor zijn rekening nemen.

De radiocarrière van Tom De Cock begint in 2008 bij Radio Donna. In 2009 stond hij mee aan de wieg van MNM. Daar presenteerde hij eerst het laatavondprogramma "De Cock Late Night". Vanaf het najaar van 2012 was hij de vaste stem in de avondspits, met "Planeet De Cock".  Hij  was ook een van de gezichten van de actie "De strafste school" en De Cock presenteerde zes keer "Marathonradio", het programma in de maand juni om blokkende studenten een hart mee onder de riem te steken. 

In april 2020 kondigt De Cock in "Planeet De Cock" aan dat hij bezig was aan zijn laatste radioseizoen bij MNM, en vanaf de zomer een sabbatjaar zou inlassen. "Dus, ik schakel even terug. En ik ga doen wat ik moet doen: ik ga nog dit jaar mijn derde boek schrijven, ik ga televisie maken, waarvoor nu al sorry, en ik ga podcasts maken en ik ga mijn dochter helpen bij haar huiswerk van het eerste leerjaar, want nu snap ik het tenminste nog", zo klonk het toen.

Vanaf maandag 30 augustus is De Cock opnieuw te horen op de radio. Hij stapt over naar Qmusic, waar hij het laatavondblok van 22 uur tot middernacht voor zijn rekening neemt. In "Club De Cock" zal hij van maandag tot en met donderdag twee uur lang radio maken samen met de Q-luisteraars. Het wordt een programma zonder muzikale grenzen, waar iedereen welkom is met zijn verhaal, zo kondigt de zender aan. 

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Tom De Cock, over zijn overstap van de VRT naar Qmusic

“Ik heb tijdens een heerlijk sabbatjaar alles gedaan wat ik me had voorgenomen: een nieuw boek schrijven, een veel te aanwezige vake zijn voor mijn dochter, experimenteren met podcasts en digitale media. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dan mag ik bij Qmusic ook nog eens het enige radioprogramma maken waar ik nog écht van droomde. Het wordt de totale terugkeer naar de basics van het radio maken: een microfoon, een telefoonlijn en een platenbak", aldus De Cock.

Meest gelezen