Druk weekend verwacht op de Europese wegen, vooral zaterdag in het zuidoosten van Frankrijk

Wie komend weekend uit het zuiden terugkeert naar België, kan stevige files verwachten. Vooral zaterdag zou het erg druk worden op de weg. Dat zeggen de mobiliteits­organisaties Touring en VAB. Wie naar het zuiden vertrekt, zal minder hinder ondervinden. 

De mobiliteitsorganisaties Touring en VAB waarschuwen nu zaterdag voor monsterfiles in het zuidoosten van Frankrijk. Vooral wie terugkeert van het zuiden naar België, zal heel wat hinder ondervinden, klinkt het.

Touring en VAB voorspellen allebei voor het hele weekend druk verkeer in verschillende Europese landen. VAB geeft op haar website code rood ("zeer druk verkeer") in Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. In Duitsland zou het beter meevallen. De algemene waarschuwingen gelden voor zowel terugkeerders als vertrekkers.

Terugreis beter op vrijdag, zondag of maandag plannen

Touring voorspelt de meeste problemen voor wie naar België terugkeert. Het absolute zwaartepunt ligt in het zuidoosten van Frankrijk. Voor die regio voorspelt Touring "zeer moeilijk verkeer met monsterfiles". In de rest van Frankrijk verwacht Touring stevige files vanaf het eind van de voormiddag tot de avond. Een gelijkaardige waarschuwing is er voor terugkeerders in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Spanje. Net als VAB, verwacht Touring dat het in Duitsland iets minder druk zal zijn op de weg.

Touring raadt dan ook aan om vrijdag of maandag te vertrekken, en in mindere mate zondag. De langere files worden ook die dagen verwacht in het zuidoosten van Frankrijk. Elders kan het druk zijn op de weg, maar de eventuele files zouden beperkt moeten blijven. 

Meest gelezen