Verbreding van de Berwijn in Voeren gepland in januari 2022: om kleine overstromingen te voorkomen 

De verbreding van de Berwijn in Voeren zal waarschijnlijk begin volgend jaar kunnen gebeuren. Dat bleek vanmiddag na een overleg tussen de gemeente en de Vlaamse Milieumaatschappij. Die verbreding moet kleine overstromingen voorkomen. 

De aanbesteding van de werken  zal waarschijnlijk eind september afgerond zijn, zo kreeg burgemeester Joris Gaens (Voerbelangen) vanmiddag te horen.  "De gunning zal dan waarschijnlijk in november kunnen gebeuren en dan kunnen de werken in januari starten", vervolgt de burgemeester.  

De Berwijn wordt plaatselijk wat verdiept, maar vooral verbreed, en dat in de hele dorpskern van Moelingen. Joris Gaens: "Er wordt een winterbed aangelegd, zodat kleinere overstromingen niet meer zullen voorkomen. Echt extreme situaties zoals een maand geleden zullen daardoor niet verholpen kunnen worden." 

 

Meest gelezen