Eerste cruiseschip sinds corona komt met vertraging aan in Antwerpen nadat passagier overboord was gevallen

In Antwerpen is deze voormiddag voor het eerst in anderhalf jaar tijd een cruiseschip aangemeerd. Het is ook de eerste keer dat een cruiseschip aanmeert aan het nieuwe ponton bij Het Steen. Het passagiersschip MS Europa van rederij Hapag-Lloyd Cruises vertrok in Hamburg maar liep vertraging op door een incident in het Nederlandse Texel. Een man van 80 jaar viel er overboord. Er werd een zoekactie op poten gezet maar die is intussen stopgezet. De man is nog steeds vermist.

Het cruiseschip MS Europa vertrok in Hamburg voor een tiendaagse cruise. Het schip liep vertraging op door een incident in Texel. Een 80-jarige man viel er overboord van een hoogte van 26 meter. Dat schrijven de Nederlandse media. De Nederlandse Kustwacht startte een zoekactie, maar door de hoge golven verliep die uiterst moeilijk. Na vijf uur zoeken waren de overlevingskansen van de man onbestaande en werd de zoekactie gestaakt. Het schip voer verder naar Antwerpen. 

Sommige Antwerpenaren zijn blij dat er opnieuw schepen te zien zijn in het centrum van de stad, anderen zien de cruiseschepen liever niet komen.

Videospeler inladen...

De MS Europa is het eerste zeecruiseschip dat aanmeert aan het gloednieuwe cruiseponton aan het Steen in Antwerpen. Tot nu toe mochten daar enkel kleinere schepen aanmeren.  Het schip biedt plaats aan 450 passagiers, maar momenteel zijn er slechts 230 mensen aan boord. Sommigen van hen vertrokken met de bus voor een uitstap naar Brussel.

Meest gelezen