Florian Van Acker uit Langemark-Poelkapelle wil er weer een "dikke poef" op geven tijdens de Paralympische Spelen

Om 17 uur vertrekt Team Belgium naar Tokio voor de Paralympische Spelen. In dat team onder meer ook tafeltennisser Florian van Acker. Die werd tijdens de vorige Spelen beroemd omwille van zijn gouden medaille, maar ook wel wat door zijn legendarische uitspraak over "nen dikke poef". Ook tijdens deze Spelen is Florian vastberaden er een dikke poef op geven. 

Florian Van Acker is klaar voor de Paralympische Spelen in Tokio. De koffers zijn gepakt, maar - nog zo belangrijk - de moraal zit goed. "Toen we hoorden dat de spelen zouden uitgesteld worden, waren we eerst wat geschrokken", zegt zijn mama Dora Debedts, "maar eigenlijk is dat goed geweest. Hij heeft nog extra kunnen trainen en zich beter kunnen focussen." Florian bevestigt: "Ik ben inderdaad goed voorbereid. Maar of dat voldoende zal zijn, moeten we nog zien he". "Op zich maakt hij kans om opnieuw goed te scoren", zegt Dora. "Florian kent de meeste tegenstanders en de vooruitzichten zijn positief. Al weet je nooit he. Door corona is het alweer 2 jaar geleden dat hij nog tegen zijn tegenstanders heeft gespeeld".

Florian kent zijn tegenstanders, al is het door corona 2 jaar geleden dat hij nog heeft kunnen spelen tegen hen

Dora Debedts, moeder van Florian

Papa mee als begeleider

In Tokio kan Florian alvast rekenen op hulp en steun van zijn papa. "Normaal zijn toeschouwers niet toegelaten", weet Dora, "en al zeker niet van buiten Japan. Maar omdat Florian een mentale beperking heeft, hebben ze een uitzondering toegestaan en mag mijn man mee als begeleider."

Meest gelezen