Grootste Kringwinkel van Vlaanderen komt in oude loods van Agfa Gevaert

Over drie jaar komt op de grens van Mortsel en Edegem de grootste Kringwinkel van Vlaanderen. Opnieuw & Co gaat de huidige kringwinkel aan de Borsbeeksebinnenweg verhuizen naar een verlaten loods aan de Vredebaan. De loods is 4.000 vierkante meter groot. "Er zal meer komen dan enkel een kringwinkel. We hebben grootse plannen", zegt Koen Goemans, directeur van Opnieuw & Co. 

In een oude loods in Mortsel opent over enkele jaren de grootste Kringwinkel van Vlaanderen. "Er komt meer dan alleen een kringwinkel. We voorzien ook ateliers voor jonge ondernemers die actief zijn in de circulaire economie", vertelt directeur Koen Goemans. "Alles wat niet verkocht geraakt in de kringwinkel, belandt op ons eigen recyclagepark. We zouden graag zien dat jonge ondernemers aan de slag gaan met die schat aan materialen." 

Daarnaast zal er in de loods ook een horecazaak komen. "Dat is nieuw voor Opnieuw & Co, want we hebben nog geen horeca-activiteiten. Er komt een café-restaurant en een bakkerij, gecombineerd met sociale tewerkstelling."

Het project zal drie jaar duren. "We zullen ons moeten haasten, want er moet veel gebeuren. Het dak moet vervangen worden en er zullen ook zonnepanelen op het dak komen. De site zal verwarmd worden met verloren warmte van Agfa Gevaert", vertelt Goemans. "We zetten ook in op mobiliteit: elektrische deelwagens, cargobakfietsen en oplaadpunten voor fietsen en auto's."

We zouden graag zien dat jonge ondernemers aan de slag gaan met materialen van ons recyclagepark

Infomoment

Volgende maand, op 24 september, kunnen buurtbewoners en geïnteresseerden naar een infomoment in de oude loods. "Je krijgt er ook meer uitleg over de geschiedenis van de loods. Vroeger was het een autofabriek van Minerva, later werd de loods gebruikt door het bedrijf Agfa Gevaert." 

Meest gelezen