Jessa Ziekenhuis eert Pukkelpop slachtoffers met vlag: "Zo’n gebeurtenis laat ook bij professionals diepe sporen na"

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft vandaag een vlag opgehangen om de slachtoffers van de storm tijdens Pukkelpop 2011 te herdenken. 10 jaar geleden overleden 5 jongeren en raakten 140 anderen gewond. Veel van hen belandden op de spoeddienst van het Jessa Ziekenhuis en nu hijsen ze de vlag als eerbetoon. 

"De vlag is een eerbetoon", zegt directeur Yves Breysem. "Eerst en vooral voor de slachtoffers, maar ook voor onze medewerkers omdat wij die storm hier ook heel bewust hebben meegemaakt. Onze artsen en medewerkers hebben zich toen zowel in het ziekenhuis als op de weide hard ingezet, en die willen we hiermee ook bedanken."

Het was hier een enorm zware gebeurtenis

Directeur Yves Breysem

"We mogen niet vergeten dat veel artsen en medewerkers hun eigen kinderen op de weide hadden, en we hebben ook slecht nieuws moeten brengen aan sommige ouders, dus het was hier een enorm zware gebeurtenis", gaat Breysem verder. "Dat heeft z'n sporen nagelaten, en we denken er ook elk jaar aan terug."

De vlag hangt van 17 t.e.m. 20 augustus aan het ziekenhuis op de plek waar op 18 augustus 2011 heel veel vrienden en families bange uren doorbrachten: de spoeddienst van campus Virga Jesse. 

Meest gelezen