Tomas Sisk / Photo News

KVK Tienen speelt tijdelijk op veld van STVV: "Regen verwoestte heel ons veld"

Voetbalploeg KVK Tienen zal de komende maanden de thuiswedstrijden van het eerste elftal spelen op Stayen, het voetbalstadion van STVV. Het veld van KVK Tienen heeft zwaar te lijden onder de hevige regenval van vorige maand en de schade is nog steeds niet hersteld.

Midden juli bleef ook de provincie Vlaams-Brabant niet gespaard van hevige regen. Het voetbalveld van KVK Tienen kwam helemaal onder water te staan. Het kunstgrasveld is helemaal verloren en ook binnen in de gebouwen is er erg veel schade. Na een maand is de schade nog niet hersteld. Het eerste elftal wijkt voor de thuiswedstrijden daarom uit naar Stayen, het voetbalveld van STVV in Sint-Truiden. 

Dankbaar

“We hebben al een aantal jaar een goede verstandhouding met STVV over de jeugdwerking. Het is fijn om te zien dat we zulke goeie collega’s hebben die meteen bereid waren om KVK te helpen”, zegt Johan Vos, voorzitter van KVK Tienen. “We willen de mensen van STVV bijzonder bedanken voor de mogelijkheden om op Stayen te spelen.”

KVK Tienen hoopt in oktober opnieuw in het Bergéstadion kunnen te spelen. Dat zal dan wellicht wel moeten met tijdelijke containers als kleedkamer. De kleedkamerzone in het stadion is helemaal vernield. Ook daar is een architect aangesteld om de werken te coördineren.

Het zal nog even duren voor de schade is hersteld, maar we moeten door als club
Johan Vos, voorzitter van KVK Tienen

“Onze accommodatie heeft zwaar geleden onder het natuurgeweld. Het zal nog wel eventjes duren voor de schade is hersteld. Maar we moeten door als club. Dankzij onze vele leden, medewerkers en supporters komen we erdoor. De voorbije 5 jaar is er stevig gebouwd aan de club. Dat laten we nu zomaar niet verdwijnen”, besluit Johan Vos. Nu zondag om 16 uur speelt KVK Tienen voor de eerste keer op Stayen, met de wedstrijd voor de beker van België tegen FC Ganshoren.

Het voetbalveld van KVK Tienen na de hevige regenval

Meest gelezen