© LRH

Politie overlegt over studentenfeesten in Diepenbeek: “We willen geen geluidsoverlast of vandalisme”

De politie van Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft een overleg gehad met de Universiteit Hasselt en de gemeente Diepenbeek over de aanpak van de studentenfeesten komend academiejaar. 

Om overlast te vermijden worden studentenfeesten, dopen en de verkiezingen van de voorzitters van een studentenvereniging georganiseerd op één enkele plek. Korpschef Philip Pirard: “Al enkele jaren vinden alle activiteiten van studenten plaats op ‘De Wei’, dat is het terrein achter de feestzaal Fitlink in Diepenbeek. Er worden ook tenten gezet zodat de feesten veilig kunnen verlopen.”

We hebben al jaren een goede samenwerking met iedereen
Korpschef Philip Pirard

De politie houdt er toezicht met onder andere camera’s. “We willen dat alles veilig verloopt, zowel voor de organisaties, maar ook voor de buurt”, vertelt de korpschef. “We willen niet dat er overlast is zoals vandalisme of geluidsoverlast. We hebben al jaren een goede samenwerking met iedereen zodat alles gecontroleerd kan verlopen.”

Inspiratie voor KU Leuven

Ook vertegenwoordigers van de KU Leuven kwamen hun licht opsteken bij de politie van LRH, hoewel het in Leuven niet zo eenvoudig zal zijn alle activiteiten van studenten op één enkele plek te organiseren zoals in Diepenbeek.

Meest gelezen