Radio 2

Songfestivalinzending Sennek lanceert nieuwe single na meer dan 2 jaar radiostilte: "Ik ben helemaal terug"

Laura Groeseneken (31), ook bekend als Sennek, heeft een nieuwe single klaar: "Overtones". De Leuvense zangeres vertegenwoordigde ons land in 2018 op het Eurovisiesongfestival, maar daarna werd het een tijdlang stil rond Sennek. Nu doorbreekt ze die stilte met nieuwe muziek en een nieuwe tournee.

Met haar inzending "A Matter of Time" raakte Sennek destijds niet verder dan de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Voor Laura was het een bewuste keuze om na haar Eurosongavontuur even naar de achtergrond te verdwijnen. "Na het festival val je een beetje in een zwart gat en moet je plots alles zelf beginnen doen. Nu heb ik een heel fijne entourage en mensen gevonden om mee samen te werken. Maar ik heb vooral ook veel energie om er weer stevig in te vliegen na de hele coronaperiode", vertelt Laura op Radio 2 Vlaams-Brabant. (lees verder onder het fragment)

In tussentijd heeft Laura weliswaar niet stilgezeten op muzikaal gebied. "Er ligt één en ander op de plank. Ik ben heel blij dat ik weer op de rails zit. Het is de bedoeling dat ik nu helemaal terug ben. Ik heb heel veel geschreven, maar ik vrees dat ik niet de enige ben die daar tijd voor heeft gehad." (lacht)

Songfestivalliedjes

Volgend jaar staat er ook een speciale tournee gepland in de culturele centra. "Ik ga allemaal nummers brengen die ooit hebben gescoord op het Eurovisiesongfestival. Die steek ik dan in een jazzy jasje. Nummers die iedereen kent, maar waarvan je vaak niet meer weet dat ze ooit hebben meegedaan. Soms hebben ze zelfs niet eens gewonnen."

Beluister hieronder de nieuwe single:

Meest gelezen