Zeldzame amfibiën zoals de boomkikker kunnen gebruikmaken van de nieuwe verbinding
© Pixabay

Sluipwegen tussen Zonhoven en Genk worden natuurverbindingen voor zeldzame amfibieën

De Kauwbosstraat en de Boekrakelaan tussen Zonhoven en Genk worden binnenkort opgebroken over een lengte van 2 kilometer. Het was lang een sluipweg, maar door deze ontharding kan er een nieuwe natuurverbinding worden gemaakt, en dat is goed voor de dieren in het natuurgebied De Wijers. 

Er komt een trage fiets- en wandelweg van 3 meter breed. De wegen worden hierdoor een belangrijke natuurverbinding voor zeldzame amfibieën. Er komt een doorgang waarbij zo weinig mogelijk landbouwgrond wordt ingepalmd en de ecologisch waardevolle bermen worden verbreed.  

Ter Heide

Door het verkeersvrij maken van de Boekrakelaan kunnen de inwoners en begeleiders van zorgcentrum Ter Heide zich ook veiliger verplaatsen tussen de 2 campussen. Daarnaast komt er ook een belevingswandeling met een kunstwerk.

Morgen organiseert de Vlaamse Landmaatschappij nog een infomoment voor de buurtbewoners.

Meest gelezen