Twee dieven van luxehorloges op heterdaad betrapt door politie

De politie van Brussel heeft in Elsene twee dieven betrapt die een luxehorloge probeerden te stelen. De twee zijn opgepakt, één van hen wordt ook verdacht van een andere horlogediefstal ter waarde van 50.000 euro. 

Zondagnamiddag merkte een voetgangerspatrouille van trekkers, dat zijn agenten gespecialiseerd in het voorkomen van zakkenrollerij, twee mannen op op het Kasteleinsplein in Elsene. Het duo bestudeerde de terrasjes en de klanten. De speurders herkennen één van de twee als de vermoedelijke dader van een horlogediefstal ter waarde van 50.000 euro op 18 juli, ook in Elsene. 

Mislukte poging

De politie is het duo daarop gevolgd naar de Baljuwstraat. Daar hebben de verdachten vooral oog voor een man die een luxehorloge draagt. Wanneer die man opstaat en naar zijn auto wandelt, wordt hij door de twee aangevallen. Die proberen het horloge te stelen door het van zijn pols te rukken, maar dat mislukt. De twee verdachten worden achtervolgd door de politiemensen, die intussen ook versterking hebben gekregen van collega’s. De twee kunnen na een achtervolging opgepakt worden. 

Het slachtoffer heeft een wonde aan zijn pols, maar is nog wel in het bezit van zijn horloge, dat op 25.000 euro wordt geschat. De twee mannen van 28 en 32 jaar oud, die illegaal in België verblijven, zijn ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Een onderzoeksrechter werd gevorderd. Eén persoon werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Meest gelezen