Jonas Hamers / ImageGlobe

Waasland zoekt postbodes

In het hele land heeft Bpost vacatures voor postbodes, maar in het Waasland raken de vacatures moeilijker ingevuld dan elders. Er is voor vacatures veel concurrentie van de haven. Op 3 en 17 september houdt Bpost een jobdag in Sint-Niklaas en Lokeren, voor wie postbode wil worden. 

"Er is in het Waasland veel concurrentie van de haven", weet Veerle Van Mierlo van Bpost. Dat is volgens haar de reden waarom de vacatures in die streek moeilijker ingevuld geraken dan anders. Vooral in Lokeren en Sint-Niklaas zijn postbodes nodig. Sint-Niklaas is en van de grotere centra, daar zoeken we 28 mensen." Ook in Lokeren zijn ongeveer 10 mensen nodig.

Reorganisatie

Van Mierlo legt uit dat het werk van de postbodes inhoudelijk veranderd is. "Er worden meer pakjes verhandeld, daarop moeten we ons reorganiseren." Een bepaald diploma is niet nodig om postbode te worden: "motivatie, graag buiten zijn en vroeg opstaan is het belangrijkste."

kasto80

Meest gelezen