Brandweerlieden blussen een bosbrand in de gemeente Le Luc.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Twee doden en 24 gewonden bij bosbranden in Zuid-Frankrijk

Bij de bosbranden in het Zuid-Franse departement Var zijn twee mensen om het leven gekomen. Een man is gevonden in zijn huis, dat door de branden volledig werd vernield. Over de tweede overledene is nog niets bekend. Minstens 24 mensen zijn gewond geraakt. Onder hen zijn vijf brandweerlieden. 

Bij de hevige bosbranden in het Zuid-Franse departement Var hebben twee mensen het leven gelaten. Een man werd gevonden in zijn huis, dat door het vuur werd vernield. Over de tweede overledene is nog weinig bekend­gemaakt. 24 mensen zijn gewond geraakt, onder wie 5 brandweerlieden. De meeste gewonden hebben rook ingeademd of hebben kleine verwondingen opgelopen door het vuur. Dat meldt het departement Var in een mededeling.

Meer dan 7.000 mensen hebben de nacht doorgebracht in tijdelijke onderkomens, zoals scholen en sportzalen. Ze werden gisteren geëvacueerd uit hun huizen of van campings. (Lees verder onder de foto)

Geëvacueerde campinggasten hebben overnacht in een sportzaal in de gemeente Bormes-les-Mimosas.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Het vuur ontstond maandagavond en heeft ondertussen al ongeveer 7.000 hectare bos en weiland in de as gelegd. Het is zeer warm en droog in de regio en het vuur wordt extra aangewakkerd door de stevige wind. 

Meer dan 1.100 brandweerlieden en verschillende blusvliegtuigen en -helikopters zijn ingezet om het vuur onder controle te krijgen. Voorlopig razen de branden nog verder.

Gisteren bezocht de Franse president Emmanuel Macron het getroffen gebied. Hij was in de buurt op vakantie. Macron prees de pogingen van de brandweerlieden om het vuur te stabiliseren. 

Blusvliegtuigen tanken water in de Middellandse Zee

Videospeler inladen...
Een blusvliegtuig boven een bos in de gemeente Le Luc.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen