Buurtbewoners Sint-Jansplein tevreden na overleg met stad en district Antwerpen

De buurtbewoners van het felgeplaagde Sint-Jansplein hebben een tevreden gevoel na een overleg met de stad en het district Antwerpen. Aanleiding van het gesprek was de drugsoverlast in de buurt.

Concrete afspraken of beslissingen zijn er niet uit het gesprek gekomen, maar de buurtbewoners waren wel tevreden met het overleg. "Het was niet zomaar een beleefdheidsgesprek", zegt buurtbewoner Jiri De Laet. "We werden echt serieus genomen. Zo hebben we enkele suggesties gedaan die ze gaan overwegen."

Eén van de suggesties van de buurtbewoners is om een stadsmarinier in te schakelen, die een directe link is tussen de buurt en politie, parket en hulpdiensten. Zo'n stadsmarinier bestaat al op het Kiel en in Deurne-Noord. 

Er staat eind oktober of begin november ook een opvolgoverleg gepland. Daarnaast vindt voortaan ook elke maand een overleg tussen de politie en de buurt plaats.

Meest gelezen