Fietsster (40) in levensgevaar na vermoedelijk dodehoekongeval

Een 40-jarige vrouw uit Gent vecht voor haar leven na een zwaar verkeersongeval in het centrum van Gent. De fietsster werd gegrepen door een vrachtwagen met Nederlandse nummerplaat die de Nieuwewandeling wilde inrijden. Vermoedelijk gaat het om een dodehoekongeval. 

Het slachtoffer fietste iets voor 9 uur op Einde Were (R40) en stak het kruispunt met de Nieuwewandeling over via het fietspad. Daar ging het gruwelijk mis. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur, die ook op Einde Were reed, sloeg net op dat moment af naar rechts. De fietsster belandde onder de wielen van de vrachtwagen.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en brachten de vrouw in kritieke toestand over naar het ziekenhuis. “Volgens de eerste vaststellingen zou het gaan om een dodehoekongeval”, zegt politiewoordvoerder Dirk De Sutter. “Maar de omstandigheden worden verder onderzocht door de verkeersdeskundige van het parket.” Het kruispunt werd lange tijd afgezet, met de nodige verkeersproblemen als gevolg. De vrachtwagenchauffeur heeft een negatieve ademtest afgelegd.

kasto80

Meest gelezen