Radio 2

Gwendolyn Rutten pleit voor verplichte vaccinatie voor iedereen

Burgemeester van Aarschot en voormalig voorzitster van Open VLD Gwendolyn Rutten pleit voor een verplichte vaccinatie tegen het coronavirus, niet alleen voor het zorgpersoneel, maar voor iedereen. De erg lage vaccinatiecijfers in Brussel zijn volgens Rutten een reden om vaccinatie te verplichten. 

"In Brussel zijn de cijfers ontzettend slecht", zegt Rutten. "We zien dat zo'n vaccin maar werkt als echt iedereen meedoet. Gebeurt dat niet, dan blijft dat virus circuleren, dan komen er mutaties en dan vrees ik dat we de vrijheid waar we allemaal zo naar snakken toch niet zo gauw zullen terugkrijgen." Dat is een reden, volgens de burgemeester van Aarschot, om het vaccin te verplichten voor iedereen. Zoals bij polio."

Rutten vindt dat een vaccinatie verplicht maken niet in strijd is met haar liberaal gedachtengoed. "Ik kom zeker en vast op voor vrijheid", legt ze uit, "en dan wel te verstaan voor de vrijheid van al die mensen die zich hebben laten vaccineren in de hoop dat ze hun gewone leven en hun vrijheid terugkrijgen, dat ze hun familie kunnen vastpakken, dat ze die mondmaskers kunnen loslaten." Rutten zegt dat ze niet houdt van "vrijheid van een kleine groep die om zuiver ideologische redenen al de rest in gevaar brengt".

Meest gelezen