Google Street View

Werken aan Straatsburgbrug in Antwerpen van start, brug 6 maanden deels afgesloten na verzakking wegdek

In Antwerpen starten vandaag de herstellingswerken van de Straatsburgbrug, de brug tussen het Havenhuis en bioscoop Kinepolis in de wijk Luchtbal. De brug is al een half jaar gedeeltelijk afgesloten omdat een stuk van het wegdek is verzakt. "Intussen is het nodige studiewerk voor de herstelling gebeurd en kan de aannemer met de werken beginnen", zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer. 

In februari is een deel van het wegdek van de Straatsburgbrug in Antwerpen verzakt, omdat er grond onder de brug weggespoeld was. "We vermoeden dat dat het gevolg was van nutswerken onder het wegdek, maar daar kunnen we nog geen definitieve uitspraak over doen", legt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer uit. 

De brug is intussen al een half jaar afgesloten richting Antwerpen Noord. Vandaag kunnen de herstellingswerken van start gaan. "Het nodige studiewerk is gebeurd en we hebben groen licht gekregen van de gerechtsdeskundigen om de werken op te starten. Die werken zullen ongeveer een maand duren", zegt Van Goethem. 

Tijdens de werken zal je in beide richtingen over 1 rijstrook kunnen blijven rijden. Voor fietsers is er geen enkel probleem om in beide richtingen de brug over te fietsen. 

Meest gelezen