Radio 2

MIVB start dit jaar renovatie van spoorwerkplaats in Anderlecht

De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB start deze herfst met de renovatie van haar Centrale Werkplaats aan de Demetskaai in Anderlecht. Het is een van de oudste industriële sites van de MIVB en ook de laatste nog bestaande steenkoolsite in Brussel. De werkplaats wordt gebruikt voor de onderhoud en de behandeling van tram- en metrosporen.

"De renovatie is belangrijk voor het voortbestaan van de site en de uitbreiding van de activiteiten van de MIVB", zegt An Van Hamme van de MIVB. De oude directeurswoning die momenteel niet in gebruik is, wordt volledig opgeknapt. Daar komen kantoren en vergaderruimtes. De oude steenkoolsilo aan de kant van het kanaal wordt gerenoveerd om er nadien een onthaal en opleidingscentrum te installeren. 

Ook de omgeving van de spoorwerkplaats wordt aangepakt. Op de site komt meer groen en er komt een buurtweg voor voetgangers en fietsers tussen de Demetskaai en de Birminghamstraat. "Dat zal voor een snelle verbinding zorgen naar het metrostation Jacques Brel", zegt Van Hamme.

Meest gelezen