Op de vorige aanvraag voor de windmolens zijn een honderdtal bezwaarschriften ingediend
© Radio 2

Nieuwe aanvraag voor windturbines in Gingelom: “Bezwaarschriften moeten nu opnieuw worden ingediend”

In Gingelom heeft Limburg Win(d)t een nieuwe aanvraag ingediend voor 3 windturbines in de buurt van Montenaken. Door een kleine aanpassing van de vorige aanvraag, moeten alle bezwaarschriften van inwoners opnieuw worden ingediend.

Limburg Win(d)t had al eerder een aanvraag gedaan voor drie windturbines in de deelgemeente Montenaken. Volgens het gemeentebestuur zouden die molens te dicht bij de dorpskern komen en hebben ze daardoor een negatief advies gegeven. De provincie zou zich in september uitspreken over de aanvraag van Limburg Win(d)t, maar daar heeft het bedrijf niet op gewacht. 

Negatief advies

Door een kleine wijziging aan te brengen in de aanvraag, moet de procedure helemaal opnieuw doorlopen worden. Burgemeester Patrick Lismont (Vooruit-Goesting): “Bij de eerste aanvraag werden een honderdtal klachten ingediend omdat de windmolens nogal dicht bij de kern van Montenaken liggen. We spreken over een 500 tot 600 meter. Mensen waren daar niet gelukkig mee. Nu moeten we zien wat de nieuwe procedure zal opleveren, maar we zullen als gemeentebestuur opnieuw een negatief advies geven.”

Door de aanvraag licht te wijzigen, vervallen alle bezwaarschriften van de omwonenden tegen de windturbines en moeten die opnieuw worden ingediend. 

Meest gelezen