Radio 2

Steekpartij in gevangenis Wortel: gedetineerde (45) in levensgevaar

In de gevangenis van Wortel heeft een gedetineerde van 28 zijn celgenoot van 45 aangevallen met een steekwapen. "Het slachtoffer liep levensgevaarlijke verwondingen op en is naar het ziekenhuis van Turnhout gebracht. We hebben de onderzoeksrechter gevorderd voor een poging tot moord", zegt Kristof Aerts van het Antwerps parket. De dader is in isolatie geplaatst en aangehouden. Het is nog niet duidelijk wat zijn motief was.

Gisterenmiddag is de politie van zone Noorderkempen opgeroepen voor een steekpartij in de gevangenis van Wortel, bij Hoogstraten. "In een cel had een 28-jarige man een celgenoot van 45 jaar aangevallen met een steekwapen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat dat steekwapen precies is. Het slachtoffer heeft wel levensgevaarlijke steekverwondingen opgelopen waarmee hij naar het ziekenhuis is gebracht", legt parketwoordvoerder Kristof Aerts uit. Zijn toestand is inmiddels gestabiliseerd.

De dader is momenteel in isolatie geplaatst in de gevangenis. Wat zijn motief was, moet nog onderzocht worden. "Momenteel is er nog te veel onduidelijk om daar iets over te zeggen. We hebben wel beslist om de onderzoeksrechter te vorderen voor poging tot moord", aldus Aerts.  Na een nieuw verhoor werd de man aangehouden. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer. 

Meest gelezen