Studenten op zondagavond weer goedkoop van station Hasselt naar hun kot: "Taxi zet hen af voor de deur."

Studenten van de UHasselt en Hogeschool PXL die op zondagavond nog op hun kot willen geraken kunnen opnieuw gebruik maken van een goedkope taxi aan het Hasseltse station. Door de coronacrisis stond de dienstverlening een tijdlang stil. Een busje van taximaatschappij HTM zet de jongeren netjes af voor de deur van hun studentenverblijf.

Op zondagavond rijden er minder lijnbussen tussen het station van Hasselt en de studentenbuurt van Hasselt centrum en Diepenbeek”, legt Katrien Vanheusden, coördinator Studentenvoorzieningen van de UHasselt uit. "Om aan de vervoersbehoefte van de kotstudent tegemoet te komen voorziet de UHasselt samen met hogeschool PXL op zondagavond een speciale taxishuttle. Voor twee euro kunnen studenten een ticketje krijgen aan de studentenbalie dat ze gedurende één uur kunnen gebruiken. Ritjes dienen niet gereserveerd te worden. Studenten overhandigen het ticket gewoon aan de chauffeur."

Geen dienstverlening door corona

“In 2019 zijn we met de taxidienst gestart omdat we merkten dat studenten op zondagavond moeilijk op hun kot geraakten”, gaat Vanheusden verder. “Maar liefst 410 studenten maakten toen gebruik van het goedkope vervoersmiddel. Omdat studenten tijdens de coronacriris niet op de campus moesten zijn, en dus ook minder tijd doordachten op kot, werd de dienst een tijdlang stopgezet. Maar dat is nu dus weer veranderd. We hopen op een normaal academiejaar waarin kotstudenten zich op zondagavond terug naar Diepenbeek en Hasselt centrum verplaatsen!”

Meest gelezen