Radio 2

Tweede nacht op rij ingebroken in strandbar in Koksijde

In strandbar en speeldorp "Beach Village" in Koksijde is er deze nacht voor een tweede nacht op rij ingebroken. De eigenaar kon de daders via camerabeelden op zijn smartphone op heterdaad betrappen. Na een achtervolging door de politie kon uiteindelijk één van de daders gevat worden. "Na een zwaar zomerseizoen hakken deze inbraken er bij ons wel in", zegt uitbater Ward Vandewalle.

Gisterenavond kreeg Beach Village in Koksijde voor de tweede nacht op rij ongewenste gasten. Vlak voor de eigenaar van de beachbar en speeltuin, Ward Vandewalle, ging slapen checkte hij nog snel even de camerabeelden van de strandbar. Via een app kan hij die live volgen op zijn smartphone. Daar zag hij hoe 2 mensen net op dat moment opnieuw het raam forceerden en in de bar binnen treden. Hij verwittigde meteen de politie en reed er zelf ook naartoe.

De daders zetten het op een loopje, maar na een korte achtervolging konden ze 1 van de 2 daders te pakken krijgen. "Verstand op nul en lopen", was het enige wat door mijn hoofd ging.

"Het gebeurt wel nog dat er dat er mensen binnenbreken in onze strandbar en speeldorp. Vaak zijn dat jonge mensen, die eens op de trampoline willen springen en hoogstens wat afval achterlaten, maar dat gaat niet met diefstal gepaard. Zoiets gebeurt ook meerdere nachten op een rij. Daarom heb ik er een gewoonte van gemaakt om elke avond voor het slapengaan even de camerabeelden van de strandbar te controleren", vertelt uitbater Ward.

Schade door de inbraken

De dieven zorgden ook voor heel wat schade aan de strandbar. Maandagavond werd door de inbrekers het glas van één van de ruiten gebroken en gisterenavond sloegen de dieven het volledige schrijnwerk en kader van het raam kapot. Er stonden ook drank en snoep klaar die de 2 wellicht gingen meenemen. 

Uitbater Ward denkt eraan om deze winter luiken aan de binnenkant van de ramen te installeren. "Zo kunnen ze alleszins geen ruiten meer inkloppen om binnen te geraken. Een camerasysteem alleen houdt ze duidelijk niet weg."

Radio 2

Meest gelezen