Vlaamse Waterweg

Verhoging bruggen Albertkanaal klaar in 2023

Op dit moment zijn al 50 van de 62 bruggen over het Albertkanaal verhoogd, daarmee zitten de werken nog steeds op schema. De meest recente die verhoogd is,  is die op de E314 in Lummen. 

Het is de bedoeling om tegen 2023 volledig klaar te zijn met de verhoging van de bruggen. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD): “Op de resterende 12 bruggen zijn we ook volop aan het inzetten. Specifiek voor Limburg zijn er 5 in uitvoering en zijn er 3 in studiefase. Maar ons opzet is dat we in 2023 alle bruggen over het Albertkanaal verhoogd hebben, zodat we het transport over het water echt een boost kunnen geven.”

4 lagen containers

Door de bruggen te verhogen tot 9,10 meter kunnen er schepen met vier lagen containers varen op het Albertkanaal. Op die manier kunnen er nog meer vrachtwagens van de weg gehouden worden. Nu wordt er al jaarlijks 40 miljoen ton goederen over het water getransporteerd. Dat komt overeen met 2 miljoen vrachtwagens. 

De brug van Beringen is de volgende die officieel zal geopend worden over enkele weken. Daarna zullen de werken aan de brug in Tervant starten.

Meest gelezen