Sport Vlaanderen

Vlaams minister van Sport Ben Weyts lanceert de "De Koers Komt Thuis"-challenge

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) lanceert vandaag de "De Koers Komt Thuis"-challenge naar aanleiding van het WK Wielrennen in september. De minister wil samen met Sport Vlaanderen zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen via een WK-route.

 “Het is een hele eer voor Vlaanderen om de honderdste editie van het WK wielrennen te mogen organiseren", zegt Weyts. “Met tal van initiatieven grijpen we dit sportief hoogtepunt aan om de fiets en de wielersport nog meer te promoten.”

Een van die initiatieven is de WK-route. Via het platform RouteYou kan iedereen zijn of haar eigen route maken langs verschillende WK-punten die de gemeenten hebben uitgezocht. De 500 WK-punten zijn verspreid over heel Vlaanderen en worden ter plaatse aangeduid met een WK-bord. Vandaag onthulde Weyts het eerste bord aan het plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik.

Fotowedstrijd

 Aan de fietstocht is ook een fotowedstrijd verbonden. Wie een foto maakt bij een van de WK-borden en die op Instagram deelt met de hashtag #dekoerskomtthuis en de mention @SportVlaanderen, maakt kans op een prijs. “Via de WK-routes en de bijhorende fotochallenge willen we Vlamingen meer dan ooit stimuleren om Vlaanderen al fietsend te ontdekken”, zegt Weyts. 

Meest gelezen