Gemeentebestuur Beveren start tuchtonderzoek naar leerkracht die coronaregels blijft overtreden: "Duidelijk signaal geven"

Een leerkracht van het Gemeentelijk Technisch Instituut in Beveren moet zich bij een tuchtraad verantwoorden. Het gemeentebestuur startte die procedure op nadat hij zich herhaaldelijk niet aan de coronamaatregelen hield. "Ondanks waarschuwingen is hij blijven volharden in het negeren van de regels", vertelt schepen van Onderwijs Katrien Claus (CD&V). 

Nadat een leraar van het Gemeentelijk Technisch Instituut in Beveren voortdurend de coronamaatregelijken bleef overtreden, heeft het gemeentebestuur beslist om een officiele tuchtprocedure op te starten. "Hij hield zich in de eerste lockdown absoluut niet aan de regels, waarna hij een waarschuwing kreeg", zegt schepen van Onderwijs Katrien Claus (CD&V). "Ook tijdens de tweede lockdown zijn er inbreuken vastgesteld."

Anti-vaxxers

Maar de leerkracht paste zijn gedrag niet aan. "Bovendien vertelde hij ook tegen de leerlingen over antivaccinatiegroepen", geeft Claus mee. "Daarom begonnen we met dat tuchtonderzoek, als duidelijk signaal dat we zulk gedrag niet accepteren." Hij weigerde ook het dragen van een mondmasker in de klas. 

Dat hij al een waarschuwing heeft gekregen, is een bezwarend element

Katrien Claus, schepen van Onderwijs (CD&V)

Welzijn leerlingen

Door de zaak te onderzoeken wil de gemeente solidair zijn met de leerlingen. "Het overgrote deel van de leerlingen van GTI Beveren heeft de maatregelen goed opgevolgd en ze correct nageleefd. Vandaar dat we dit geval niet kunnen laten passeren", vertelt schepen Claus. De leerkracht in kwestie zal straks wel aan het nieuwe schooljaar mogen beginnen, tot er een definitieve uitspraak volgt eind september. 

kasto80

Meest gelezen