dbpubliekeruimte.info

Drugsbendes hullen Raadsplein in Anderlecht in het duister; politie zet extra patrouilles in

Criminelen, wellicht drugsbendes, hebben de afgelopen nachten de openbare verlichting op het Raadsplein in Anderlecht gesaboteerd. In het duister kunnen ze makkelijker hun zaakjes regelen. De gemeente en de politie reageren nu.

Volgens de krant La Dernière Heure meldden buurtbewoners dat de verlichting op het Raadsplein, waar onder andere het gemeentehuis van Anderlecht staat, ’s nachts uitviel. De elektriciteitstoevoer zou er telkens worden afgesneden, zodat het voor criminelen makkelijker is om er onopgemerkt hun drugshandel te voeren. 

"Dit soort van sabotages bestaat al langer", weet Sarah Frederickx van de politiezone Brussel-Zuid. "Maar het klopt dat het fenomeen zich de jongste weken opnieuw meer voordoet. In het donker vallen de dealers minder op en kunnen ze niet gefimd worden door de bewakingscamera's. Welke groep of bende hier achter zit, is nog niet duidelijk."

Intussen heeft het elektriciteitsbedrijf de zekeringskasten voor de openbare verlichting hersteld én beter beveiligd. De politie van haar kant zal extra patrouilles langs het plein sturen. 

Meest gelezen