Radio 2

Kermis Merchtem eindigt zonder traditionele afsluiter na dodelijk ongeval van dinsdag

De kermis van Merchtem wordt dit jaar niet afgesloten met de traditionele "Houten Ballekensworp". Dat besliste het schepencollege, naar aanleiding van het dodelijke ongeval dat zich afgelopen dinsdag op de kermis voordeed. 

Merchtem Kermis wordt dit jaar niet afgesloten met de "Houten Ballekensworp". Dat heeft het schepencollege beslist. "Zo een feestelijke afsluiter zou misplaatst zijn, na het drama van afgelopen dinsdag", zegt schepen Julie Asselman (Lijst 1785). Dinsdag werd een meisje van drie jaar op de kermis aangereden door een auto, ze overleed in het ziekenhuis. 

Bij de "Houten Ballekensworp" worden balletjes van van het gemeetenhuis naar beneden gegooid, daarin zitten prijzen. Het prijzengeld dat daar normaal aan verbonden is, schenkt de gemeente aan de VZW Ouders van Verongelukte Kinderen. 

De kermis wordt in alle sereniteit voortgezet

Julie Asselman, schepen

"De kermis loopt wel nog tot zondag, maar in alle sereniteit", vervolgt Asselman. "Daarover waren alle foorkramers, de bars en caféhouders het eens. De foorkramers hebben trouwens een geldinzameling gehouden. Ze zullen het ingezamelde bedrag schenken aan de VZW Ouders van Verongelukte Kinderen. Wij doen hetzelfde met het prijzengeld van de Ballekensworp. "

De kermisattractie Polyp, die bij het ongeval ook schade opliep, heeft de kermis intussen verlaten. "De schade was te groot om de attractie nog open te houden. Maar de uitbater komt volgend jaar zeker terug", verzekert schepen Asselman nog.

Meest gelezen