Kleuterjuf uit Kasterlee trekt nu ook met pop-up kapsalon naar slachtoffers van waterellende

Elsje Ryheul uit Kasterlee trok enkele weken geleden met een ijskar naar de slachtoffers van de waterellende om hen een hart onder de riem te steken. Vandaag heeft ze in Trooz, in Luik, een pop-up kapsalon geopend. "De mensen hebben hier soms tranen in de ogen van dankbaarheid. Voor hen is dat een manier om écht even alle miserie te vergeten", vertelt ze op Radio 2 Antwerpen.

Samen met een kapster steekt kleuterjuf Elsje de handen uit de mouwen in Trooz. "Ik was de mensen hun haar en de kapster knipt. Zo zijn we toch al enkele uren bezig", vertelt ze. "De kapper waar ze normaal naartoe gaan is hier dicht. Op deze manier proberen we toch te helpen". 

Het is al de tweede keer dat Elsje richting Trooz trekt. Enkele weken geleden reed ze met een ijskar naar de getroffen gebieden om er ijsjes uit te delen. Daar stopt het niet want Elsje is druk bezig met inzamelen van fietsen. "Van auto's blijft hier niets meer over, daarom wil ik zoveel mogelijk elektrische fietsen inzamelen. Dan hebben de mensen toch een manier om zich te verplaatsen", legt ze uit. Ook de gemeente Kasterlee wil haar steunen met enkele gevonden fietsen.

Meest gelezen