Zaventem pakt uit met 'de gezondste wandeling'

Zaventem ligt tussen snelwegen, de Ring rond Brussel en de nationale luchthaven en toch kan je er gezond wandelen. Zaventem pakt zelfs uit met de "gezondste wandeling". Een tocht door de gemeente vol gezondheidstips.

In Zaventem kan je sinds kort wandelen langs een nieuwe wandelroute: "de gezondste wandeling". De gemeente wil de inwoners op een aangename manier informeren over de fysieke en mentale gezondheid en dat doet ze met een wandeling. 

Om de kilometer hangt een bordje met een QR-code met informatie over mentale veerkracht, stoppen met roken,...

Schepen Dirk Philips

"Die wandeling is zo'n 8 kilometer lang, ze gaat langs het bestaande Van Dyckpad en onderweg zijn verschillende stops waar je informatie vindt over tal van gezondheidsthema's", zegt schepen van Welzijn Dirk Philips. "Om de kilometer hang een bordje met een QR-code met informatie over mentale veerkracht, stoppen met roken,... alles wat met gezondheid en fitheid te maken heeft."

Meest gelezen