Alternatief parkeerplan voor inwoners van Leuven tijdens WK wielrennen

De stad Leuven heeft een alternatief parkeerplan voor de periode van het WK wielrennen eind september. De binnenstad zal tijdens dat WK voor een deel afgesloten zijn waardoor heel wat parkeerplaatsen, garages en private parkings niet bereikbaar zullen zijn.

Eind september vindt het WK wielrennen plaats, de aankomst ligt op de Geldenaaksevest in Leuven. De renners en rensters rijden ook een parcours doorheen het centrum van Leuven en Wilsele-dorp. Daardoor zal je op heel wat plaatsen niet kunnen parkeren van 23 tot en met 26 september. Ook de centrum– en randparkings zijn dan moeilijk of niet bereikbaar. Maar de stad Leuven komt met een alternatief voor de inwoners. 

“Mensen die binnen de WK-zone wonen en over een bewonerskaart beschikken, kunnen van maandag 20 tot maandag 27 september met hun bewonerskaart hun wagen overal in Leuven achterlaten waar de blauwe zone (waar parkeerschijf verplicht is, nvdr) geldt. Daardoor krijgen ze heel wat meer mogelijkheden”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen). 

Parkeergelegenheid

“Ook mensen die een eigen garage of parkeerplaats hebben die niet meer bereikbaar zal zijn, of mensen met een handicap, zullen met een registratieformulier een aanvraag kunnen doen om tijdens die week een parkeeralternatief te hebben. Dat kan gaan om een parkeergelegenheid in bijvoorbeeld parking De Vaartkom of op het Sint-Jacobsplein. Daar zal het wel zijn "zolang de voorraad" strekt, want we hebben geen eindeloos aantal parkeerplaatsen ter beschikking”, aldus Dessers. 

Kom niet met de wagen naar Leuven tijdens het WK wielrennen
David Dessers, schepen Mobiliteit

Tijdens het WK wielrennen zullen er ook bezoekersparkings zijn aan de rand van de stad. “We roepen mensen echt op om niet naar het centrum van Leuven te komen met de wagen. Er komt ook heel wat volk van de organisatie naar Leuven. Zij nemen de parking aan de Phillipssite in beslag. Maar we gaan het zo aanpakken dat iedereen vlot in Leuven geraakt en ook vlot de wagen kwijt raakt.”

Meer informatie over parkeren tijdens het WK wielrennen vind je hier.

 

 

Meest gelezen