Willem Verhoest

Oostendenaar Willem loopt 1.800 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker: "Speciaal voor mijn papa"

Willem Verhoest uit Oostende heeft het laatste half jaar 1.800 kilometer bij elkaar gelopen om geld in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker. Vandaag sluit hij de inzamelactie af met een laatste marathon van De Panne naar Oostende. "Morgen is het exact 5 jaar geleden dat ik mijn vader verloor aan kanker. Ik wilde iets terugdoen voor iedereen die mij gesteund had." In totaal zamelde hij ongeveer 6.700 euro in.

Willem Verhoest uit Oostende startte op 1 januari 2021 met een actie om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor Kom Op Tegen Kanker. "Het doel was om tegen vandaag 1.000 kilometer te lopen voor mijn papa, maar dat is wat uit de hand gelopen. Ondertussen staat er al 1.773 kilometer op de teller. Vandaag sluit ik in schoonheid af en doe ik er voor de laatste kilometers nog een marathon bij", vertelt Willem bij Radio 2 West-Vlaanderen Start Je Dag. "Ik vertrek rond 14.30 uur in De Panne en loop langs zee richting Oostende om daar nog een klein stukje door de stad te lopen. De finishlijn is aan het Westerstaketsel. Dat was een heel belangrijke plaats voor mijn vader."

Beluister hier het gesprek met Willem op Radio 2 en lees verder onder het fragment:

Morgen is het exact 5 jaar geleden dat Willem moest afscheid nemen van zijn papa. "Hij heeft een jaar lang gestreden tegen slokdarmkanker. Ik wou al een tijdje iets terugdoen voor de mensen en de organisatie, die ons toen zoveel geholpen hebben en die nu nog steeds zoveel andere mensen een hart onder de riem steken. Daarom zamel ik met mijn actie ook geld in voor Kom Op Tegen Kanker. Mensen kunnen mij voor mijn looptochten sponsoren. Ik heb niet gewerkt met een vast bedrag per kilometer. Maar iedereen die dat wilde, kon een vrije bijdrage leveren. Gelukkig had ik al wat ervaring met lopen. Mijn allereerste marathon ooit gaf mij een heel goed gevoel. En in het afgelopen half jaar is het nu eindelijk terug gelukt met de 1.000 km voor mijn papa."

Veel steunberichten, zelfs 5 jaar na het verlies

 Willem zamelde met zijn loopactie niet alleen een mooi bedrag van ongeveer 6.700 euro in, maar kreeg ook veel steunberichten toegestuurd. "Ik was compleet verrast door de grote opbrengst en de vele berichten, die ik heb gekregen. In de afgelopen maanden heb ik veel genegenheid en liefde van anderen gevoeld. Daarom wil er vandaag voor de laatste keer nog eens een lap op geven. Het afgelopen jaar was voor mij een heel avontuur en het deed deugd om omringd te worden door zoveel mensen.  Ik wil ook mijn mama en broer bedanken want zij hebben me ongelofelijk hard gesteund in deze actie. En natuurlijk ook mijn vriendin, zij zal vandaag de laatste kilometers naast mij fietsen om me over de streep te trekken."

De laatste looptocht van Willem volg je op de Facebookpagina "1000 km voor vader". Wil je de actie steunen? Dan kan je terecht op de site van Kom Op Tegen Kanker. 

Meest gelezen