Radio 2

Verhuis Kortrijkse vaccinatiecentrum Vaxpo halfweg

In Kortrijk is de verhuis van vaccinatiecentrum Vaxpo naar een nieuwe locatie aan de Pottelberg volop bezig. "We krijgen veel hulp van de vrijwilligers, alles werd op één dag afgebroken en naar hier gebracht. Nu moeten we gewoon alles opbouwen", zegt de centrumcoördinator Hilde Verschaeve. "Dinsdag pikken we de draad weer op!"

Vaxpo 2.0 komt in een leegstaande loods op de site Van Marcke tussen de Pottelberg en de Weggevoerdenlaan. "Het grootste deel van de vaccinatiegolf is achter de rug. Op vandaag heeft meer dan negentig procent van de volwassenen al een eerste prik gehad of meer dan zeventig procent van de totale bevolking. Dinsdag kregen duizend mensen een vaccindosis in de Xpo-hallen, bij driehonderd ging het om de eerste prik. Hier in Marke zullen we vooral tweede prikken geven."

Aantal vaccinatielijnen gehalveerd

Vaxpo is het eerste West-Vlaamse vaccinatiecentrum dat verandert van locatie. Wat meteen opvalt is dat het aantal vaccinatielijnen werd gehalveerd. "Dat klopt, we gaan van negen naar vier lijnen. Op 13 september denken we de laatste eerste prikken zullen zetten, op 4 oktober voorzien we dan de laatste tweede vaccindosissen. Normaal gezien zou het centrum op 15 oktober moeten sluiten, maar alles hangt af van de beslissingen en maatregelen die worden genomen door het overlegcomité."

Ingang via de Pottelberg 30

Inwoners uit Kortrijk, Harelbeke en Kuurne die nog een prikje moeten krijgen, krijgen één belangrijke tip. "De oude site Van Marke is een enorm complex met verschillende ingangen, maar je kan hier maar op één manier geraken. Via de Pottelberg 30. Daar staan grote schermen en wegwijzers die je dan verder helpen naar deze loods", aldus Verschaeve. Meer info via www.vaxpo.be.

Meest gelezen