Het Lindeveld uit Melkwezer wint korte keten 2021

Elk jaar zet de provincie Vlaams-Brabant de korte keten in de kijker met de wedstrijd de Korte Keten Kop. En de winnaar komt dit jaar uit Melkwezer bij Linter: Hoevevlees van boerderij Lindeveld.

Boerderij het Lindeveld uit Melkwezer heeft dit jaar 2021 de prijs van beste Korte keten producent gewonnen. Ze worden een heel jaar ambassadeurs van de korte keten in Vlaams-Brabant.

Net in 2019 begonnen we met een verkoop-en afhaalpunt van ons eigen vlees. Door corona zat dat in de lift, zeker toen we ook aardappelen en fruit uit de buurt aanboden. Dit is de toekomst.

Tim Bottu

Korte keten staat voor rechtstreekse verkoop van de landbouwer aan de consument. Op die manier kan een landbouwer zijn prijs en aanbod zelf bepalen. En als klant krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten, zonder veel transportkosten of verpakkingsafval. 

Tim Bottu van Hoevevlees Van het Lindeveld is blij met de prijs. In 2019 begonnen ze met een drive-in voor hun eigen vlees. Daar hebben ze dan groenten en fruit van naburige boerderijen aan toegevoegd. 

Meest gelezen