Zomerse dag eindigt in onweer en code geel: lokaal zware buien en wateroverlast, nummer 1722 actief

Na de zon en temperaturen tot 26 graden, heeft het vanavond stevig geonweerd. In alle Vlaamse provincies, Brussel, Waals-Brabant, Henegouwen, Luik had het KMI code geel afgekondigd. Lokaal hebben de regenbuien overlast veroorzaakt, zo stonden in Halle enkele straten onder water. 

Het was een mooie zomerse dag met temperaturen die konden oplopen tot 26 graden. Naar de avond toe sloeg het weer om in regen- en onweersbuien, die plaatselijk heel hevig konden zijn en overlast konden veroorzaken. Zo worden op sociale media beelden gedeeld vanuit Halle, waar enkele straten onder water staan. Ook in Wetteren zouden verschillende straten ondergelopen zijn.

Het KMI geeft tussen 17 uur vanavond en 2 uur deze nacht code geel. In de loop van de nacht wordt het geleidelijk aan droger bij minima tussen 13 en 16 graden.

De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722.
Voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt,  kan je een aanvraag indienen via www.1722.be of het nummer 1722 bellen. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

Morgen wordt wisselvallig met plaatselijk intense buien, soms vergezeld van onweer. Het wordt ook een stuk frisser, met maxima tussen 17 en 21 graden. Maandag begint zwaarbewolkt met enkele buien of (mot)regen. In de loop van de dag wordt het droger bij maxima die schommelen tussen 17 en 22 graden. Dinsdag blijft droog bij maxima tot 22 graden, ook woensdag is het droog bij dezelfde maximumtemperatuur. 

Vanaf dinsdag droge dagen in zicht, bekijk hier "Het weer" met Frank Deboosere:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen