Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Premier Haïti belooft snel nieuwe verkiezingen te organiseren

De Haïtiaanse premier Ariel Henry heeft vannacht beloofd "zo snel mogelijk" nationale verkiezingen te houden. Dit ondanks de recente aardbeving in het land die het leven kostte aan bijna 2.200 mensen.

"Ik ben het engagement aangegaan om alles in het werk te stellen om mijn land weer op het spoor van een functionerende democratie te zetten door zo spoedig mogelijk vrije en transparante verkiezingen te organiseren", verklaarde Henry tijdens een buitengewone sessie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), een internationale organisatie die de 35 onafhankelijke staten op het Amerikaanse continent groepeert.

Henry gaf toe dat de recente aardbeving in het zuidwesten van het land alle energie opslurpt en het electorale proces een halt heeft toe geroepen. Maar, verzekerde hij, de voorbereidingen zullen "zo snel mogelijk" worden hervat.

Henry had bij zijn aanstelling op 20 juli beloofd om de moordenaars van president Jovenel Moïse voor het gerecht te brengen en dit jaar nog presidentsverkiezingen te organiseren. De hulpverlening na de aardbeving verloopt op sommige onherbergzame plaatsen nog steeds moeizaam.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen