Taalsocioloog en Brusselkenner Rudi Janssens (59) is overleden

Taalsocioloog Rudi Janssens (59) is overleden. Hij was de drijvende kracht achter de taalbarometer en Brussels kenniscentrum BRIO. 

Rudi Janssens was verbonden aan de VUB, en is vooral bekend van de taalbarometer, een onderzoek naar het gebruik van het Nederlands in Brussel en in de Vlaamse rand. Dat onderzoek loopt sinds 2001. De laatste taalbarometer werd gepubliceerd in 2018. 

Janssens deed als socioloog vooral onderzoek naar het taalgebruik en taalbeleid in meertalige en multiculturele steden. Ook onderzocht hij de relatie tussen mobiliteit, migratie en integratie, en de verhuisbewegingen van en naar Brussel. 

Hij was ook de drijvende kracht achter BRIO, het kenniscentrum over Brussel en de rand rond Brussel. 

Meest gelezen