Amcor

Australische verpakkingsbedrijf Amcor breidt Gentse vestiging uit met nieuw innovatiecentrum

Het verpakkingsbedrijf Amcor, dat wereldwijd actief is, investeert in twee nieuwe innovatiecentra. Eentje in China en eentje in Gent. Voor die twee centra trekt het bedrijf 30 miljoen euro uit. De bedoeling is dat het innovatiecentrum in Gent tegen midden volgend jaar de eerste klanten kan ontvangen, luidt het op de website van het bedrijf. De volledige uitbouw zou twee jaar in beslag nemen.

De vestiging van het verpakkingsbedrijf Amcor in Gent wordt uitgebreid met een innovatiecentrum. Amcor heeft al een aantal innovatiecentra in de Verenigde Staten, waarbij klanten nieuwe prototypes van verpakkingen kunnen laten ontwikkelen, testen of produceren zonder dat hun eigen productie moet worden aangepast. In het nieuwe centrum in Gent staat ook recyclage van verpakkingen op de agenda. 

Amcor is één van de grootste verpakkingsproducenten ter wereld, met meer dan 250 vestigingen in 40 landen. In Gent worden flexibele verpakkingen voor de voedingsindustrie en voor medische en industriële toepassingen geproduceerd, goed voor zo'n 20.000 ton per jaar. Volgens de vakbond ACV werken er meer dan 380 mensen. Hoeveel extra banen het nieuwe innovatiecentrum moet opleveren, is niet bekend.

kasto80

Meest gelezen